PARAMENT RÚSTIC PER FORNS DE BRASA

La ceràmica és un material utilitzat per cuinar des de temps prehistòrics, amb unes característiques
pròpies que confereixen a guisats i rostits un acabat i sabor únics.

Pira Forns de Brasa, a la recerca dels sabors autèntics i la imatge més ancestral, ha dissenyat i desenvolupat una línia de parament rústic.

Igual que els forns i el parament d’alumini fos, aquesta línia rústica també és totalment artesanal, fabricada a mà, peça a peça. Les tècniques de fabricació per a aquestes cassoles i plats es remunten a centenars d’anys i recullen l’experiència i saviesa dels antics artesans. L’únic element de fabricació per a aquesta línia de parament és el fang.

Pot semblar senzill i bàsic, però no ho és, tot el contrari. Per a la fabricació del parament Pira, hem seleccionat els millors fangs que es poden trobar avui en dia, amb una alta qualitat refractària i sense elements ferrítics, per assegurar de nou una estructura molecular insuperable. De la mateixa manera, hem tingut cura de la forma d’extracció i manipulació del fang.

El resultat final són peces de ceràmica úniques i ultra resistents a les altes temperatures del forn i del foc. Com més s’utilitzen, més s’endureixen, arribant a suportar temperatures de fins a 1000 graus sense perill de trencar-se.

Així doncs la resistència a la calor de les peces rústiques de Pira és notablement superior a les peces de fosa artesanal d’alumini i evidentment al parament de fang que s’ofereix de forma comercial, sigui artesanal o no.

Les cassoles de fang permeten una cocció més lenta que resulta en aliments més tendres i sucosos, alhora que ressalten millor els seus sabors i aromes, preservant millor els nutrients, el que contribueix a una dieta més sana.

Si vols donar una imatge més rústica i autèntica de la brasa, aquesta és la teva línia de parament.
El secret del parament Pira està en el fang!

Contact us

T'agradaria rebre mes informació?

Si t’ha agradat el contingut, no oblidis compartir-lo a la teva xarxa social preferida!